Hobro by - Attraktioner

Sommerforestilling i Det Røde Pakhus

 

Historien om Ane

Pigen der lagde Hobro i aske

 

Året er 1813, Danmark er i dyb krise og staten er gået bankerot.

Stedet er Hobro, en lille flække i bunden af Danmarks længste fjord.

Ane Kathrine Bjerregaard er kun 16 år gammel, da hun, for at dække over tyveri af nogle alen lærred, kommer til at påsætte en brand, som lægger det meste af Hobro i aske.

Straffen for mordbrand er halshugning og derefter afbrænding.

Omkring hende hvirvler et broget persongalleri, ikke alle med helt rent mel i posen. Men man må jo klare sig, som man bedst kan – også selv om det er på bekostning af andre.

I byen huserer bl.a. den lusede og rapkæftede Skrædder Maren, den snu Jørgen Snedker og Pastor Spur, der gør, hvad han kan for den stakkels Ane, samt koner, kællinger, godtfolk, andet pak og en flok flamencodansende spanske soldater.

Som direkte følge af branden blev Hobro skattefri i 10 år, og rejste sig til en særdeles driftig handelsby.

Det er fortællingen om en by, der gennemlever en krise, og mod alle odds atter formår at rejse sig.

 

Ide, manuskript
og instruktion
Martin Schwab
Medvirkende
Sussi Sommerlund
Ronny Sterlø
Susanne Sangill
Erik Viinberg
Samt lokale sangere,
musikere, dansere og
amatørskuespillere

 

 

For yderligere information:
Himmerlands Teater, Sdr. Kajgade 18A, 9500 Hobro
Telefon 98 55 57 53   www.himmerlandsteater.dk

Hobro

Der sker meget i Hobro by og vi kan ikke have det hele med.
så se lidt her - eller klik på www.visitmariagerfjord.dk

Mariager Fjord Ranoramarute

Rundturen på 10km mellem Hobro og Bramslev Bakker er en af Dammarks smukkeste. I 2016 blev den som den første i Danmark certificeret som Remium vandrerute af Deutsches Wanderinstitut, som har Europas mest udbredte kvalitetssystem for vandreruter. kun de bedste ruter passerer dette nåleøje.

http://www.visitnordjylland.dk/panorama-ruten-i-bramslev-bakker

 

Biesrestaurant

I centrum af Hobro ligger Bie's Bryghus med den hyggelige Bie's Restaurant. Her kan du slå dig ned og nyde et godt glas øl, spise en udsøgt middag, eller blot nyde en lækker snack.

www.biesrestaurant

Hobro Gas museet

Udstillinger på GASmuseet

Oplev historien om Gasenergi og Familien Danmark igennem næsten 200 år.

Da de første gasværker blev anlagt i Danmark tog vi skridtet ind i den moderne, fossile energis tidsalder. Enevælden blev lagt i graven ved siden af det søvnige bondesamfund, hvor alt var mest ved det gamle. På få årtier blev Danmark forvandlet tilk et moderne industrisamfund, hvor rygende skorstene betød vækst og fremgang.

Det første bygasværk blev anlagt i Odense. Det var i 1853. En menneskealder senere producerede mere end 100 gasværker energi til Danskerne. Enhver by med respekt for sig selv måtte have sit eget gasværk. Gas var tegn på udvikling og velstand. 

Se mere på

http://www.gasmuseet.dk/

Cafe K

En hyggelig café med både frokost og aften menuer, maden er vores højsæde, og der er mulighed for både en hyggelig eftermiddag eller aften med veninderne, forretningsforbindelserne, eller familen.

www.cafek-hobro.dk

Hobro Golf

Når bolden slås fra 1. tee og en runde golf på 18 huller indledes, begynder man samtidig en gåtur på omkring syv kilometer i naturskønne omgivelser. Ingen oplever imidlertid en golfrunde ens. Nogle fokuserer på boldens opførsel på greens, andre på søers og bunkers placering, mens andre bruger tiden til at lytte til fuglene og nyde naturen. Hobro Golfklub blev stiftet i april 2003 og dermed en af de nyeste golfbaner i Danmark.

www.hobrogolf.dk

lystfartøjsmuseet Hobro

 

Museet ligger på Hobro Havn og har til huse i et af havnens maleriske gamle kornpakhuse.

Museet har lystsejlads i bredeste forstand som sit felt.

Gå en tur igennem museets udstillinger, der viser alt fra gamle både til nyere kommunikationsudstyr. Kom ombord på krydsjagten Silvana.
Mærk duften af tjære og træ og nyd bådene og bygningernes imponerende trækonstruktioner

www.nordmus.dk/lystfartojsmuseet

Svanen

Velkommen ombord!

Mariager Fjord er Danmarks længste egentlige fjord. Sejlturen fra Hobro til Als Odde er på 43 km (23,3 sømil) og fjorden besejles hele sommeren af ”hjuldamperen” Svanen, der lægger til I Hobro, Mariager, Bramslev, Dania og Hadsund.

En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser.  

www.dssvanen.dk

 

 

Kajak Hobro

Velkommen til Mariagerfjordkajak.dk hvor du finder informationer om salg og udlejning kajakker, fiske kajakker, joller til lystfiskeri, Sejl joller, kanoer, mountainbikes. Mariagerfjordkajak.dk er placeret i Hobro direkte ved Mariager Fjord og med egne badebro. Mariagerfjorkajak startede i 2007, da vi blev impotør af finske AQUILO havkajakker.

www.mariagerfjordkajak.dk

Føtex i Hobro

Føtex Hobro
Adelgade 39
9500 Hobro

Super Brugsen Hobro

Få endnu større mad- og vinoplevelser 

Vi har samlet de bedste tips og en hel masse viden fra vores dygtige slagtere, vinfolk osv. Alt sammen for at inspirere dig til endnu større mad- og vinoplevelser. God læselyst og appetit!  

superbrugsen.

Hobro Historie

Hobro hører til Himmerland, selvom den centrale del af byen mellem jernbanen og fjorden indtil 1970 lå i Onsild Herred iRanders AmtForstæderne Hald Tostrup og Hørby Skoleby (ved Rosendalsskolen) lå derimod i Hindsted Herred i Aalborg Amt. Efter 1970 hørte hele Hobro til Nordjyllands Amt.

Den daværende Hobro Kommune havde kommunesæde i byen, men siden 2007 har kommunen hørt til Mariagerfjord Kommune, der blev dannet sammen med HadsundArden og størstedelen af Mariager Kommune.

https://da.wikipedia.org/wiki/Hobro

Punkt 1 Hobro

Vi er en del af DK’s største hvidevarekæde. Hos os kommer du hjem med det rigtige. Vi har et stort udvalg, gode priser og så har vi faguddannet personale. Kom ind i butikken og lad os hjælpe dig.

www.punkt1.dk

 

 

Hobro tog

Hobro Station 

Stationsvej 12,

9500 Hobro

https://www.dsb.dk/kundeservice/stationer/hobro/

Hobro Havn

Hobro Havn - er bestem et besøg værd.

http://hobro-baadogfiskerihavn

http://www.mariagerfjordguiden.

http://www.geopoint.dk -

Helsam Hobro

Helsam Hobro er ikke blot en helsekostforretning. Vi tilbyder personlig, kompetent rådgivning om velvære for sjæl og sanser. Det hele menneske er i fokus, når vi finder den sammensætning af produkter, der passer lige nøjagtig til dig.

helsam.frigiv.dk

Hobro Busterminal

Hobro Busterminal

(H.I. Biesgade)

9500 Hobro

http://www.rejseplanen.dk/

det røde pakhus på Hobro Havn

Det Røde Pakhus er byens nye maritime og kulturelle samlingssted. Det er her ideér skabes, formes og føres ud i livet i form af arrangementer til glæde for byens borgere. Det Røde Pakhus sjæl skabes af en pallet af mennesker, foreninger, brugergrupper, som med deres farverige ideér og arrangementer giver Det Røde Pakhus fornyet liv i sit mange årige historie på Skælskør havn. Vi håber med denne side, at skabe interesse for netop dig og dine ideér til hvordan vi sammen får mest muligt ud af Det Røde Pakhus.

http://www.detrodepakhus.dk/

Fyrkat

år 980 under den danske vikingekonge Harald Blåtand blev Fyrkatborgen opført. I Danmark kender man kun fire af den type borge med en ringvold omkring bebyggelsen. Selve Fyrkatborgen er ikke mere, men ringvolden kan stadig opleves, og de 16 krumvæggede langhuse, den bestod af, er nu markeret med hvide sten. Umiddelbart uden for ringvolden er et af husene rekonstrueret. Det er 28.5 meter langt og bygget udelukkende af egetræ

http://nordmus.dk/vikingecenter-fyrkat

Fyrkat Gården

De arkæologiske fund, der er gjort omkring borgen og gravene her, kan ses på Hobro Museum. I umiddelbar nærhed af ringvolden kan man også opleve vikingegården, der består af ni rekonstruerede huse, der tilsammen udgør en stormandsgård som man kender den fra Harald Blåtands tid. Både beboelseshuse og værksteder, blandt andet smedjen, er opført af egetømmer med lerklinede vægge og stråtag. Her er masser af oplevelser for store og små

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive.

Hobro City Camping
Gattenborg 2
9500 Hobro

T: 9852 3288
E: info@hobrocitycamping.dk

 

Kort

Pladskort

Hobro Camp Pladskort 2019 (2)

© Copyright Hobro City Camping